Det va inte igår

Nej nu va det ett tag sedan. Har inte riktigt orkat eller brytt mig känner jag.
Har inte hänt så mycket heller. Semestern flyter på och det är verkligen semester.
Tjaaa, vad gjorde jag igår? Jo slappa i soffan hela dan tills det va dax för stallet igen. Och idag då? Jo samma sak. :oD
Precis som jag har tänkt ägna min semester åt. Det räckte med all stress til Jul och allt rännande i butiker, hatar att shoppa...

Fick i vart fall en del som jag önskade mig i julklapp och är även supernöjd med det jag fick som inte stod med på listan oxå. Köpte inte direkt någon julklapp till mig själv iår. Ser köpet av Gizmo som en STOOOOR present till mig själv i många år framöver.

Jaaa, ni kanske undrar hur det är med honom förresten... Jämna plågor, som det så fint heter. Ordagrant alltså!
Han har fortfarande ont och är fortfarande lika halt. Har varit i kontakt med Regionhästsjukhuset i Strömsholm en del och vi har i vart fall kommit fram till att en Scint är nästa steg. Så ska dit den 7:e januari. Jag och Gizmo åker själva. Blir en lång resa! Men jag tror vi klarar det fint. :o)
Fick några tjusiga bilder på hästarna när de fick komma ut tillsammans och busa här om dan.




Värsta bus-polers! :oD
Ni får i vart fall hålla tummarna för mig och Gizmo den 7:e.

Nu har jag övertalat Jim så vi åker och kikar på bio nästa vecka oxå. Ska bli spännande! Ska använda de sista 2 biljetter vi har, de andra som vi hade va inte giltiga längre...va bara att kasta 4 biljetter.... Så ofta är vi på bio!
Det blir i alla fall " The day the earth stod still". Tror att den är bra faktiskt men vill inte ha för höga förhoppningar.

Nej ni.
Om det inte blir något mer innan så får ni ha en Trevlig fortsättning och ett riktigt Gott Nytt År!!



(Tjusig gran vi har va??) :oD


Gösta och Doris flyttar

Har insett att jag inte har tid för dem längre...så mina kära turtlar Gösta och Doris får flytta... Så himla trist! Men för deras bästa. Är bättre de kommer till någon som har tid. Känns i magen kan jag säga! Usch!!
Men måste prioroitera annat ett tag framöver.
De är bara för söta!!



Bara 4 arbets-dagar kvar så är det en lång välförtjänst semester sen på hela 3 veckor!! :oD Hur sjukt underbart blir inte det då??? Ska göra NADAS!

Måste be alla om ursäkt. Det är ju bogleden och inte armbågsleden som Gizmo har problem med... :oS Gött virrig! Har varit för mycket det senaste....så känner att det blivit lite pinsamt...
I vart fall så ringde veterinären idag och vi har kommit fram till att det är bogleden som det sitter i. Han har blivit sämre under helgen samt för första gången visat svullnad just i bogleden... är på ett sätt lättande att äntligen veta vad det är!
Veterinären skulle ringa till Skara imorgon och prata med en person som håller på med OC-operationer. Så ser ut som om att det blir att fara till Skara för operation... Får veta mer imorgon!




If you really wanna be with me
If you can't sleep cause you miss me
If you need me more then just one day
You can call it, call it love

(Fabrizio E Marco - Call it love)


Gott och blandat

Att det kan hända så mycket på bara några dagar egentligen....
 
Veterinären ringde om Gizmo igår, de tror det kan handla om Osteochondros (rubbningar, skador i ledbrosk eller även lösa benbitar kort sammanfattat). Men de är inte hundra så fått en 4:e tid imorgon för att ta mer röntgenbilder. De har bra hjälp av Skara nu så känns som om att vi är i goda händer.
Vet inte varför men kände mig faktiskt lättad...det gick från svart till vitt med en gång, en stor sten flyttade på sig! Men om det nu inte är detta så kommer nog bumlingen tillbaka....

Kan man se mer muppig ut en morgon?? SÖMNTUTAN! Plus att han ser ut som ett lapptäcke....



Ska flytta med....I januari. Ser inte fram emot själva flytten med alla dessa jäkla trappor! FY!
Vi har hittat en lyxig liten, i och för sig större än den vi har, lya för ungefär samma pris.... Vi kommer närmare marknivå oxå. Hihi!
Med badkar OCH dusch! Det blir ju lite besslutsångest.... Dimmerljus i badrummet oxå, jisses! Man kan allt mysa till det rejält!
Total-renoverad och ÜBER-LÄCKER! Diskmaskin oxå!  Men det bästa av allt måste ju vara att jämfört med nu så kan vi duscha hur mycket vi vill. Nu....tjaaa....max 15 minuter... EXTAS!
Stor kyl och frys, nu har ve en delad lixom. Spis med häll och har för mig det va 2 ugnar. Riktig snygg planlösning.
Kommer dock sakna den gamla, den är ju hur mysig som helst med....

Pepparkakshuset blev riktigt tjusigt... :o) La inte ner så mycket energi på det men tycker det är mysigt med ett i fönstret...




Fuska?

Jaaa, idag har vi gått igenom lite taktik för hur man ska kunna komma på fuskare och förhindra fuskare....jäkla ligister! Fult och dåligt att fuska...varför ens tänka tanken?? Fösrtör ju bara för alla.... Men men, jag får helt enkelt vara mer öppen och glo runt över hela bordet. :o)  Man har i vart fall härliga arbetskamrater!

Har varit extremt trött idag, som alla dar nu för tiden. Kan sova dygnet runt känns det som....ska kanske kollas upp?

Läste idag att en OS-häst fick avlivas efter ett otrevligt fall i terräng-hoppning förra veckan....vad hemskt! Klippet finns på u-tube, hästen stod på benen och allting efter fallet men skrek av smärta...fy! Ingen häst jag har hört talas om...men så olyckligt! Läste även en disskussion på bukefalos om en tjej som hade nattat sin friska, pigga och krya häst en kväll och på morgonen när hon kommer så är hästen sten-dö! Alltså...fatta vad fort det kan gå. Något man håller så kärt bara rycks ifrån en på ett ögonblick..... Håller tummarna även för min värsta fiende för att slippa sån här olycka!

Va på julbord med jobbet igår, julbordet är nog det godaste på hela året. Julskinkan, köttabullarna, korven, revbenen, jansons (helst utan fisk dock), lax....mmmm....allt är så gott! :oD Ibland önskar man att man hade större mage så man kunde äta mer av det goda!
Så bytte vi julklappar....jag fick en burk med whiskey-marmelad...(???)....Luktar för-jäkligt meeeeen har inte smakat på den än, kan bli överaskad. Jim fick en über-söt veckarklocka med Nalle Phu! Haha! Men den beslagtog jag faktiskt....

 Har julpyntat lite mer idag och lyssnade på jul-musik för att höja upp stämningen! Har ni sett filmen Polarexpressen?
Saknar ni den här mysig jul-stämningen så titta på den!
Här är en scen ur den och jag kan erkänna att jag får gåshud!!



Rekommenderar stark att titta på den nu i juletider!!



Framtiden är oviss

Det ser mörkt ut....stackars Gizmo.... Jag hoppas bara på att de hittar något.
Va tillbaka på kliniken i tisdags och jag har haft mycket i huvudet så har inte orkat göra något. Känslosamt laddad, har skrattar ena stunden och gråter som en stucken gris den andra.
De tog i vart fall röntgen och hittade en ojämnthet i armbågsleden, men om det är den som orsakar hältan vet de inte. Så hela Gizmos historia är skickad till SLU i Skara. Det finns mycket valmöjligheter härifrån.

  • De prata om Artros....vilket jag knappast tror på. På en sån ung häst är otroligt ovanligt plus att det är inte de symptomen han har.
  • Om det nu är den här lilla ojämnheten så är det inte säkert de kan göra något åt det, har man tur så kan det växa bort. hur länge är det då rimligt för Gizmo att gå och ha ont tills det försvinner? Kommer det bli konsekvenser?? Följdskador? Kroppen kanske läker det med pålagringar...??
  • Eftersom bedövningen i armbågsleden inte släckte hältan så kan det även vara något annat, vad i sånna fall? Då kan vi åka på en undersökning som heter Scintigrafi. Den kostar muchos money! Det är inte hundra på om försäkringsbolaget vill hjälpa till med det...om de gör det så är det ju bara att tuta och köra men om inte, är det värt att lägga ner så mycket pengar på något som inte ens är hundra? Om de hittar något, kan det fixas?

 Som ni ser så har ju tusen frågor som snurrar runt i huvudet.... Gizmo har verkligen kommit in i både mitt och Jims hjärta och det är så jobbigt! Jag har redan en häst som har problem med benen, jag kan ju inte stå med en till som kommer ha problem i framtiden, eller? Vad ska jag göra om han inte blir bra? Om han blir bra, kan jag lita på att han kan arbetas som normalt när han blir stor?

Usch....jag får hoppas, hoppas och åter HOPPAS på en bra svar från Skara nästa vecka..... Hoppas att ni alla som läser håller tummarna för oss, mest för Gizmo då så klart!

Nästan varje morgon jag kommer till stallet så ligger den morgontrötta Gizmo och sover....innan han vaknar till och kliver upp så sitter vi där i spånet och myser lite....Han är bara för go!
Fördelen med alla turer till kliniken är ju att han har blivit väldigt lättlastad! Inga maningar, ens ingen tendens till att stanna innan han går på transporten, bara går rätt på utan att tänka.

Han fick mig till gott skratt igår. Han fick komma ut en sväng i hagen medans jag mockade, Diablo fick byta hage så de gick tillsammans en stund. Gizmo studsa och hoppa runt som en pigg och glad fölunge ska göra! Det va så roligt att se på!! (Ni kan vara lugna, hältan blev inget värre och han va i samma skick när han kom in. Hihi!) Diablo nonchade honom totalt så Gizmo blev så frustrerad så han bet i Diablos täcke, på benen. Han knödde upp rumpen i magen på Diablo och bara pushade på! Han hoppa, han stegrade sig, tog ett varv i galopp men Farbror D stod bara och åt....vilket tråkmåns.... Gizmo blev nästan arg till slut så man såg honom nästan stå där på knä för att böna och be om lite bus. Men det va precis som om Diablo stod där snällt och stilla och menat på att det minsann inte ska hoppas och skuttas, Gizmo har ju ont!

Jaaa... hör ni...hoppas ni har orkat läsa allt men detta blir lillägnat Gizmo endast.... hoppas ni inte tycker jag är allt för tråkig!

Nej...nu ska jag jobba på lite granna, tänka på annat för en stund. Gizmo måste bara bli bra....har efter alla år hittat min drömhäst, ska det verkligen behöva sluta illa då??


 


Så trött...

December rivstartar med snöfall...enligt skrönorna så snöar det på första december så blir det en vit jul. Får väl tro så mycket man vill på det. Men en vit jul är väl det vi alla hoppas på? :o)
Sen kan det bli 25-30 grader varmt igen! Som en kollega alltid säger, Liza, du är född på fel kontinent.
Jag kan inte annat än att hålla med! 

Efter att ha jobbat heltid fredag och lördag PLUS ha jobbat 4-5 timmar på krogen fredag och lördag kväll så kommer tröttheten som en bomb idag! Är helt lealös...  Så blir en snabb och osocial kväll mot allt och alla och verkligen hoppa i säng i tid. (vet man ju hur det blir)....  Ska ju jul-stöka lite mer hemma oxå. Måste skuras golv och grejer.

Gjorde lite pyssel igår, hängde upp apelsiner med nejlikor lite här och var, luktade ritktigt stämningsfullt. Så blir det pepparkakshus och alldeles egen hemgjort marsipan! MUMS! Men det får tas under veckan eller helgen som kommer.

Ni håller väl tummarna för mig och Gizmo imorgon? Då blire återbesök...igen. Jim följer med den här gången.
Är nog bäst det....hittar de inget imorgon så faller jag nog ihop.... :o( 

Nej...ska jobba på en stund till.

Stay Rock!

RSS 2.0