Life goes on

"Tiden läker inte alla sår, man lär sig helt enkelt att leva med dem"
- Citat från Jim Dahlberg, for ever and ever and one more day mine!


Det har gått 8 dagar nu och det går lättare och lättare för varje dag som går. Jag kan prata om Gizmo utan att behöva böla ögonen ur mig, kan se på alla hans bilder med ett smile på läpparna. Han va allt ett riktigt troll!

Åsa's märrar, även Gizmos mamma, får nya föl i år. Har lovat sen länge att jag ska åka och kika på dem när de har kommit allihopa. Ska bli spännande! Är mest nyfiken på den som Gizmos mamma får.....så klart...

TACK alla som har stöttat och tröstat mig, speciellt Jim. Ända sen Gizmos hälta började till det slutade så har jag haft det oerhört jobbigt men många har varit där för mig. Bara ledsamt att det slutade så olyckligt...

Vi är ordagrant mitt uppe i flytten nu och sov första gången inatt i den nya lägenheten. Blir så SJUKT bra!!
När allt väl är klart om några månader så kommer vi ha en riktigt tjusig lya. :o)
Ska man bara får någgorlunda i ordning så man kan bjuda hem släkt och vänner på inflyttnings-fika!
Eftersom vi inte har internet i den nya lyan än så får man sitta och snika på jobbet...

Följde med Linda en sväng till HC i lördags, höll henne lite sällskap innan allt kom igång. Baronen stod och spela i båset och han spelar alltid så sjukt bra musik! Blev ju så klart gör-sugen på en rajd på dansgolvet...men hur skulle det se ut själv?    Somitimes I miss the old times!
Men va lite roligt att få hänga på ner....fick tänka på annat en stund! :o)

Nej man får väl fortsätta jobba, efter gårdagens slit med flytten så känner jag mig som en 92-årig gammel dam i både knopp, kropp och själ!




Kan någon väcka mig...?

.....på jobbet...skakis...illamående. Alla dessa frågor om Gizmo och vad som hände och alla frågor om hur man mår.... Jag sväljer tårarna hela tiden.

Har varit med om många nära och kära som har behövt ta bort sina djur....men aldrig, aldrig för hela mitt liv trodde jag att det skulle vara så här jobbigt. Till alla er...jag förstår verkligen nu.....jag vet hur det är.

Gizmo var så mycket mer än en häst och husdjur för mig och Jim, han va våran bebis, en av familjen. En mycket kär familjemedlem.

Det tog mig lite mer än 15 minuter att ta mig tillräkligt med mod för att gå in i stallet igår.....se den tomma boxen. Jag la undan alla hans grimmor, förutom den han hade på sig på op-bordet, den har jag hemma. Sudda ut hans namn på alla hinkar och på boxdörren. Städade rent alla hinkar och la undan dem. Nu ska bara boxen tömmas så är det precis som om han aldrig varit där.....
När Diablo kom in så stannade han utanför Gizmos box och tittade in och sen tittade på mig.....sen tittade han in där igen och sen gick vidare, undrar om han förstår?

Mitt första minne av honom då jag va och tittade på honom för första gången och man fick en stor puss på kinden hoppas jag aldrig kommer blekna....

Jag hoppas allt det här är en ända stor mardröm!!

R.I.P

GIZMO DANZEZ

e. Danzas 1058
u. Ginnie

Född 2008-04-12
Död 2009-01-20

Hur kan det bli så här? Varför är allt så orättvist?? Varför ska det hända just mig???

Gizmo har satt ett spår i våra hjärtan som ingen kan sudda ut eller ersätta! Denna dagen trodde jag inte skulle komma först om kanske 20 år...minst....men here it is! Han rycktes ifrån mig på ett kick....
Han fick somna in på operationsbordet....i mina armar.... Leden va helt enkelt för trasig för att göra något åt....han hade aldrig blivit bra!

Jag kommer att minnas honom som min drömhäst som jag kämpade så för. Hans gnägg när man kom och våra mysiga morgonstunder i spånet. Hans myror i benen och slick på kinden.... Hans härliga mule man lätt kunde klappa och pussa på. Han eviga skrap med framhoven i gången och tugg på kjedjorna. Hans livsglada ögon och de alltid uppmärksamma öronen.... Hans glädje av att åka transport.

De sa att det va medfött men jag kan ändå inte låta bli att känna en skuld.... Kunde jag gjort något annorlunda??
Han förtjänade inte det här...... Tror ni han förstod hur mycket jag brydde mig och älskade honom??

Men han har det bra nu....busar för fulla muggar på de evigt gröna ängarna i Trappalanda, utan smärta, utan sprutor.

Här hemma ligger en stor tomhet över oss, en tom box, en tom grimma och en knippe med svart och vit man....

GIZMO DANZEZ  FÖR ALLTID ÄLSKAD OCH SAKNAD!!!







Gnällkäring e vad jag e!

Vaknade inatt och det började koka som en gryta full med olja i mig! Att inte sängen brann upp...vår "kära" granna hade ett "litet" paty! Inget problem med det....problemet va att klockan va runt halv 3! Ska man tolerera sånt??
Detta är andra gången på kort tid och jag blir rent ut sagt fly förbannad.
Klockan 3 så knackade jag på och frågade om de visste vad klockan va och jag kan inte rå för det men svaret jag fick fick mig att skaka av ilska...."Vadåååå??"..... hoppas de skämtade med mig!
De skruvade i alla fall ner musiken och det va tyst....i ca 10 minuter! *suck* Runt kvart i 4 så va det helt tyst....de lämnade inte grannen tyst heller, att inte rutan i ytterdörren till lägenheten gick sönder va ett mirakel.

Så att lägga sig tidigt igår kväll va en bra idé, frams till halv 3....förlorade man ju de timmarna med sömn ändå.

Så nu sitter jag här på jobbet, ångan uppe och käkar naturgodis! :oD (nyttigare än vanlig har jag fått höra...)
Är så trött så har ingen som helst koncentration....

Ska snart ha rast...man kanske skulle passa på med en powernap??

Ett kort inlägg innan nattning

Oj oj oj....kliniken från Karlstad ringde idag, har redan fått svar från Strömholm. Och har även fått en tid för titthålsoperation i Skara på tisdag nästa vecka. Är riktigt imponerad över att det har hanterats så fort!
Så blir en tripp dit oxå...den här lille kommer vara välberest.
Jag hoppas och åter hoppas på att det är det sista sen...sen får det räcka tycker jag.

Varför ska det alltid vara så jobbigt att börja jobba efter en semester?? Har ågren varenda j*kla gång! Surt värre faktiskt...
Det är redan torsdag imorgon och är fortfarande lika jobbigt att gå upp på morgonen....kommer i och för sig aldrig vänja mig tror jag.

Har inte så mycket att tillägga faktiskt...tyvärr. Är svintrött så fantasin är ju som bortflugen.... Får bli att knalla till sängen...

Natti Natti! ;oD

Strömsholm



Då va man hemkommen igen efter trippen till Strömsholm. Va inte så mycket där egentligen. Slottet, djursjukhus och trä-staket på trä-staket till alla hagar!
Slottet va verkligen hur tjusigt som helst, blir en helt annan känsla att se det i verkligheten.
Det va ju liiiite mer vinter där uppe. Åkte hemmifrån där vi hade plus-grader och ingen snö och kom fram till Strömsholm med 15 minus och ca 1.5 dm snö.
Hästsjukhuset va himla fint och hade en kalas-service! Både jag och Gizmo blev väl omhändertagna.
Gizmo har sköt sig exemplariskt!
Fick se på bilderna samma dag som vi kom och det va MYCKET intressant! Och på rak arm såg man att det är bogleden som det är problem med. Men får ett bättre svar om va 2 veckor....bara vänta och se glad ut!

Måste bara gnälla OCH klaga lite granna oxå! På alla dessa jä*la billister som inte kan lära sig att använda blinkers och trafikvett!  Vissa är ju totalt livsfarliga!
Dagen jag åkte hem så snöade det ganska bra uppåt i landet och E20 va som en isgata, jag åkte i 50-60 men hastighetsmätaren stod på 110! Bara slira....och folk åker förbi i rasande fart....hoppas de hamnade i diket!

Tack Gun och Uno som tog hand om herr D åt mig! :oD 
Trivs så bra i stallet nu. Vi har sån bra stämning och vi ställer nog upp för varanda 110%. 

Jag och Jim satt och bara satt och filosofierade lite granna i köket här om dan...hade allmänt tråkigt och resultatet...jaaa...döm själva:


Nytt år och ny lya på g

Jaa, då hann det bli 2009 innan nästa inlägg kom. Gott Nytt och God Fortsättning på er alla.
Året 2008 innebar mycket. Mycket arbete, tråkig sommar-semeste, hästköp, beslut för flytt, både tragiska och roliga händelser. Ser fram emot att 2009 blir bättre och framförallt minnesvärd. :o)
2008....vaaa det va lite mycket.

Nyårsafton va lugn. Skulle egentligen jobba på Harrys i Säffle, ville jobba och va sugen på det som tusans! Men en hejdundrande förkylning sa stopp. Är fortfarande halv-kass och kommer inte ihåg hur jag egentligen ska låta....men är bara att vänta ut den. Sluppit feber som tur är!
Men har grannar som hade roligt! Hehe!
Balkongen i trappuppgången....2 spyor.
Utanför ytterdörren.....3-4 spyor.
Hela gången in till bakgården....full med flaskor, burkar och krossat glas. (tog en stund innan jag fick ut bilen)
Och sist men inte minst så va den någon pajjas som hade lekt med brandsläckaren i tvättstugan! Såg ordagrant ut som om det hade snöat in....ett vitt landskap. Resulterade ju i så klart att tvättstugan blev avstängd och fick anlitas folk som fick komma och städa och kolla över alla maskiner innan vi kunde börja använda dem igen.
Men jaa..ska man fira nyår så varför inte göra det rejält?? :oD

Mina mål för 2009 är först och främst att se till att Gizmo kan bli bra och få det unghästliv ett föl/unghäst ska ha.
Sen så jaa..*host* ska jag verkligen få tummen ur att gå ner i vikt. det är mitt 2:nd på listan!

Har tagit lite bilder på den nya lyan för de som är nyfikna! :o)

Badrummet:  



Storarummet och in mot köket: (öppen planyta som med gamla lägenheten)



Åt andra hållet mot hall, lilla rummet och ett litet föråd:




Köket:  (vet inte vad jag ska fylla alla skåp med)



Sovrummet:



Sen har vi en gigantisk balkong oxå. Va nästan bäckmörkt i lägenheten så blev ganska mörka bilder. Men tror det kommer bli sjukt bra jag! :oD

Blir nog inget mer inlägg innan resan med Gizmo så håll tummarna för oss!

Tjing!
 


RSS 2.0