Vad ska jag göra??

Idag va det dax...efter mycket om och men och stress så blev det återbesök i Karlstad för Gizmo idag.... Han är för go den pojken....
De la ringblocks-bedövning (om jag kommer ihåg rätt) halvägs ner på skenan, fortfarande halt. Nu bedövning i carpalleden, fortfarande halt och en sista i armbågsleden.....fortfarande halt.... Sen ville de inte bedöva något mer idag så ska tillbaka om en vecka och prova bedövning i bogleden. Så jag HOPPAS that's it! Vad ska jag annars göra??

Men jag är stark, jag klarar av detta......Vi, jag och Gizmo, fixar det här. Vi ska ha en LÅÅÅÅNG och bra framtid tillsammans..... Jag SKA klara av det här, till varje pris! ........ger inte upp så lätt..... vi klarar detta....

Han har skött sig jättebra idag med...men han hade nog lite väl mycket kompisar idag. Väggen va nog den bästa! Hehe! Stackaren...inte lätt att vara så tröttis!

TACK Milla för att du följde med idag! Du är en ängel och hoppas din för-senade-födelsedagsmiddag smakade bra! ;oP

Efter oväntat snö-väder igår så blev det skrik och panik med att få vinterdäck på både bil och transport, annars hade jag inte vågat åka långt.... Efter många om och men och MASSA stress så fixade det sig i sista minuten.... Som tur va!

Nej...måste hoppa i säng...ska jobba mellan 8-22 både imorgon och på torsdag....*suck*

Jo...förresten.. :oD Angående hur många tyskar det finns i göteborg.... Ger-many!  Hihi!

Nästa fråga:
En hårig dansbands-spelare från Säffle?      Tugga på den ni....


Keep Shining, Keep Smiling!

Gött bakis

Japp, sitter här med lite hang over. Som jag alltid brukar ha på söndagar när jag har jobbat både fredag och lördag kväll. Har varit en trevlig helg.
Men vette tusans vad det va med folket igår kväll! Har bara ett uttryck för den kvällen....Kultur-krock!!!
Kusinen som råkar knuffa brodern som i sin tur råkar putta till frugan till mannen som är kusin till brodern....ja, då slutar det med bråk. Undrar ibland om folk går ut på krogen för att ha roligt eller för att bråka...

Måste ge mig till känna, har dåligt samvete. Jobb och oro för sjuk hästar har tagit så mycket ork av mig så allt annat har blivit lagt åt sidan...sambo, vänner och mig själv. Minnet hänger heller inte med i allt som snurrar omkring. Glömmer av saker som får mig att skämmas.

Vill gratta Stefan och Alice oxå som fick en pojk i Onsdags, 19 november 2008 kl 8 minuter över 9 på kvällen. Hoppas allt går bra för er! Får komma och hälsa på och ta en kik på den lille. :o)

Skulle egentligen jobbat över tors-söndag plus att jobba på krogen, såg inte fram emot detta men man är ju så klart så snäll och ställer upp, har ju ett visst ansvar på jobbet oxå.... Meeeeen som tur va så slapp jag det eländet, blev uppskjutet till nästa vecka så om inte just nu så får jag bita i det sura äpplet då istället. Blir gött med lite extra cash till jul efter alla veterinär kostnader. :o)

Gizmo är inte ett dugg bättre heller och jag tycker föga om det....blir mer och mer fundersam på vad det kan vara! Helt sjukt skumt! Jaja, blir att ringa och boka en ny tid imorgon och åka tebax.

Nu jobbar jag bara 4 veckor till sen är det hela 3 veckors semester som väntar! Kan inte beskriva hur skönt det ska bli!!

Nej....Jim ligger i soffan och snarkar och det låter himlars skönt....är super-trött. Så ska nog själv pallra mig in i sängen och prata i sömnen lite....

Hur många tyskar finns det i Göteborg?? 

Bomb

En bomb av uppdatering. :o)

Gizmo har inte repat sig något alls....känns sådär och är väldigt orolig eftersom ingen vet vad det kan vara. Veterinären ordinerade 1 veckas box-vila till att börja med och om det inte hjälper så 1 vecka till, men nu har det gått 5 dar och jag tycker synd om skitungen.... Han behärskar sig riktigt bra men börjar ju synas att han tycker det inte är så roligt.... En 7 månader gammal föl-unga ska inte hållas instängd. Så imorgon ska han faktiskt få komma ut.
Fick ett tips av en nära vän idag att zink-bandage är bra mot senor så nu är hela carpalleden och en del av skenbenet inlindat i vacker klarblå själ-häftande bandage....hihi! Han blev en riktgit läcker grabb! Tyckte även Happy som har börjat brunsta... :oS Den stjärt-lappen fattar nog inte att det är fel års-tid!




Jag vet...att ha täcke på en fölunge är dumt, brukar aldrig ha det men stå inne still i ett kallstall när det är minusgrader....då fick jag kalla kårar och frös när jag titta på honom och han verkar tycka det är skönt. :o)
Och kraftfodret har han allt börjat att slafsa i sig som om han aldrig sett annat!

Har även fått en bild på Farbror D med öronene framåt! ÄNTLIGEN!



______________________________________________________________________________________

Fick en film-box av Jim häromdan! En box med alla gamla Narnia-avsnitt som gick på tv när jag va liten! Snacka jag blev glad! De är så charmiga..... människor som är utklädda till djur, dåliga datagjorda scener, vissa djur va ju till och med tecknade. Lite B igentligen men vad charmiga!

Kommer en hel del filmer jag ser fram emot nu!  Madagaskar 2, Harry Potter och halvblodsprinsen, Jurasic Park 4, Pirates of the Carribien. Va några fler än så men att komma ihåg dem är en annan 5:a.

Nej ni....nu ska det sovas!

Hakuna Matata!!



Gizmo on the road

Nu tog mina nerver över, eftersom Gizmos hälta inte blivit bättre, därimot sämre så blev det att åka till ATG-kliniken i K-stad igår kväll....så himla bra att de hade en kvällstid!
Gizmo fick MYCKET beröm för sitt temperament när vi va där. Veterinären fick böja, bända, dra, trycka, känna, sticka och raka. Gizmo va snäll som en lammunge! Är så himla glad över att allt "gick bra" .
Det possitiva, de hitta inget allvarligt....
Det negativa, de hitta inte riktigt konkret vad som kunde orsaka hältan.... :o(

Vi testade med en litet böjprov, blev inget sämre. Vi testade att ge bedövning i kotan och ner, blev inget bättre.
Det klämdes och vreds för eventuell smärta i carpalleden och det ända vi kunde känna att han ryckte till på va när det klämdes på fästet till gaffelbandet så det blev rakning och koll med ultraljud. Visade inget onormalt (vad dock häftigt att titta på, väldigt intressant!!) men eftersom vi inte hittade någon som helst annan svullnad eller värme så ska vi se om boxvila och antiinflammatorisk medicin hjälper. Annars blir det återbesök.

Stackars Gizmo....vad trött han va sen......när vi skulle hem så knalla han rätt in i transporten utan hjälp eller maningar. 

Jaaa, att spendera sin 7-månaders-dag på kliniken är nog inget man vill göra kanske. De tyckte han va stor för att vara 7 månader bara....han är ju faktiskt redan runt 140! (+ -, mätte med grimskaft och tumstock! HAHA!)

Åsa ska vara en stolt uppfödare! 

Diablo stackaren har blivit lite i skymmundan....han som hatar det.... Har inte vart ute och ridit på ett bra tag eftersom det har varit så mycket. Men ikväll ska jag nog ge mig ut en sväng!   Det är så avkopplande och det är verkligen något jag behöver just nu....avkoppling..... Glömma både jobb och stress, bara vara!

Förhoppningsvis så är det snart lugnt igen!

Och vill bara avsluta med att säga att min sambo är underbar!


Sitter på jobbet....

Och har lite rast....för en gångs skull! Har vart mycket det senaste så man har varit för upptagen för att ta något som kallas för rast...Nu är det lugnare tills slutet av veckan sen blir det nog att jobba hela helgen oxå!
Och det är inte på krogen inte....

Kännt mig lite stressad det senaste så det här med träning har verkligen blivit lagd på hyllan..... Ägnar den tiden åt annat istället. Är inte värt att stressa ihjäl sig för att man ska hinna träna....kan lika gärna gå en promenad med hästarna istället när jag ändå är där.

Måste skryta lite mer om skitungen Gizmo oxå....grabbarna hade nog levt rövare i hagen igår! Gizmo hade ler-prickar till och med på ryggen! Diablo ska vi inte prata om.....tror alla vet vilken gris han är...*suck*
Tänkte i vart fall testa lite och försöka spola av benen på honom....gick kanoners!! Så slutade med att jag till och med fick svansen tvättad och såpad! :oD
Oj oj oj....gott stolt sen!
Tog lite bilder med mobilen med de blev så suddiga så va inga roliga att ens visa upp för någon....

Nej tusans...nu är rasten slut. Får återgå till det gråa!

Då va det det oxå...

Igår va Gizmo halt på vänster fram..... Lite trist men det har varit mycket den senaste veckan för den skitungen så hade blivit lite förvånad om något sånt inte dök upp. Han har även lite bärrandsröta så kan vara det oxå. Ska skrapa lite ikväll och se så det inte har spridit sig upp i hoven. Blir att gå till apoteket och köpa koksalt. :o) Tjära har jag redan som tur är.
Alltid är det något!

Annars är det säkert pojkarna som har levt rövare i hagen och ett föl har ju precis inte direkt koll på sina mils-långa ben om man säger så!

Ikväll har jag lovat en myskväll hemma med film och god mat. Får hoppas att jag kan hålla vad jag lovar för en gångs skull och att inget annat oväntat dyker upp, gör ju alltid det så det skulle inte förvåna mig eller Jim.
Någon som har förslag på någon god mys-mat?? :oD

Ska bli så skönt med helg.... Jobbar visserligen imorgon kväll men det ska bli roligt! En gammal kompis ska stå för musiken, ska bli spännande att höra honom spela. Har inte gjort det innan! 

Nej nu får jag väl jobba vidare!  Fredagen är ju trots allt snart över. :o)





Det här med jul....

Börjar det inte lite väl tidigt? Tycker allt som har med jul att göra ska komma fram på första skyltsöndan.... Att det börjas redan nu med skyltning och reklam och stress är bara trist.
Man är trött på skiten innan december har börjat och har man inte köpt någon julklapp innan juli har börjat så är man sent ute känns det som...
Vill ha samma känsla för julen som man hade när man va liten...den där pirriga känslan i magen, väntandet på julklapps-utdelningen. Och även om man visste att det kom en familjemedlem som utklädd tomte så va det nervöst och roligt. Man slapp stressa med mat och julklapps-köp. Blir nästan nostalgisk nu.

Vill helt enkelt ha den gamla hederliga julen tillbaka när det va mysigt och härligt med Julafton.....

någon som har tittat på filmen polarexpressen någon gång?? Där kan man snacka jul-feelings!

I år ska i alla fall jag och Jim fira i godan ro hemma! :o)

GOD JUL på er! :oD  (eftersom allt börjar tidigt så ska jag oxå vara i tid)





Svett, tårar och lite blod

Fya mejjen! Vilken morgon! Vill säga med en gång att efter lite blod (vad bara jag som bloda dock), mer svett och massa tår-drypande stunder så tror jag att det lugnat ner sig och löst sig.
Alla möttes i stallet för att släppa ut hästarna för att se hur det går ihop med Gizmo....kan ju säja att det inte gick som jag ville eller planerat. Massa jagande, bett och trasiga staket så insåg vi att det inte skulle funka.
Diablo va hur gullig som helst mot Gizmo själv....meeeeen....när de små stjärt-lapparna kom så blev Diablo en helt annan häst och skyddade dem så intensivt så Gizmo fick ta emot en hel del stryk....den lilla stackaren.... De små stjärtarna va för nyfikna på Gizmo, Diablo jaga Gizmo för att skydda småttingarna.....Blev en rejäl ond cirkel.
Efter att Gizmo blivit trängd i ett hörn av hagen så va den enda utvägen genom staketet så insåg vi att det inte funka. Som tur är så drog han egenom till en annan hage bara så jag kunde utan att stressa ta in Diablo och sen hämta Gizmo. Ställde Gizmo i boxen jämte Diablo och Diablo va som den gamla häst igen som jag känner igen!
Kan säga att Diablo aldrig betett sig så här skyddande innan mot nya hästar.....
Så det har slutat med att Diablo och Gizmo får gå i egen hage med en gång och eftersom det inte finns för lösdrift där så får de även bli installade.....tyvärr!
Men så är det ibland......
Kan säga att jag efter allt skit denna morgonen så blev jag otroligt glad när det såg ut så här:





Så att så får det bli! :o) Slutet gott!

Nej nu ska jag tryna kudden en sväng innan det blir stallet igen och så blire att jobba på Harrys bland alla spöken och monster ikväll! :oD Ska bli roligt!!!



RSS 2.0